Electrical outlet in stateroom

Discussion in 'Disney Cruise Line Forum' started by Kissey, Oct 17, 2007.

  1. Kissey

    Kissey Earning My Ears

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Messages:
    61
    Okay, if I have an extension cord and I plug in a hair dryer and curling iron and use both at the same time in the stateroom, am I going to trip a circuit breaker? How many amps can the outlet support? 15 like a household circuit?
     
  2. Avatar

    Google AdSense Guest Advertisement


    to hide this advert.
  3. safetymom

    safetymom Super Moderator

    Joined:
    Aug 13, 2001
    Messages:
    40,939
    I would bring a surge strip.
     
  4. mmouse37

    mmouse37 DCL Diva!!

    Joined:
    Jun 29, 2001
    Messages:
    27,940
    Since we are always charging multiple items like video and digital cameras, curling irons, hair dryers, etc. we always bring a small surge strip. It helps tremendously!!
     
  5. woody73

    woody73 <font color=darkorange>Enjoyed the Pumpkinmen<br><

    Joined:
    Jun 7, 2005
    Messages:
    9,402
    Plus the laptop, iPod, cellphone, Blackberry . . .

    Woody
     
  6. JNorris

    JNorris DIS Veteran

    Joined:
    Mar 10, 2004
    Messages:
    1,020
    There is also an outlet behind the TV, didn't find this one until our FIFTH CRUISE! :confused3

    You can plug in something with a long cord, or bring an extension cord for this one.
     
  7. crzy4dsny

    crzy4dsny Yes, I'm Grumpy

    Joined:
    Jun 19, 2000
    Messages:
    818

    I just found that one last week. But it only took me three cruises:) It worked great for charging the video camera, it has a long cord.
     
  8. Blue Knight

    Blue Knight Earning My Ears

    Joined:
    Apr 12, 2007
    Messages:
    13
    You will find 2 outlets adjecent to the desk next to where the TV is located. Bring an extension cord you find that it comes in handy.

    BE WARNED....:scared1: There is an outlet behind the headboard of the bed, but it is for european connections and not the american type so unless you have a plug convertor....
     

Share This Page