PDA

View Full Version : POTC quest help


aengus
07-13-2008, 08:36 AM
I played last night, and will admit I was having some fun :)

I unforutnately crashed while on my boat heading to see barborosa

Today when I went back, I was on land and cant find my boat ROFL. I was following the arrow but I found myself pinned up in an area where several players were fighting skeleton pirates... so yes... now I am in jail :)

Any tips on how to get back moving on to my quest?

threeboysmom
07-13-2008, 08:45 AM
Heh.... little hint for you, A. :dance3: (Your boat can be found in the water, not inland - look along the shoreline) ;) :rotfl2:

That arrow thing won't lead you to your boat EVER. It leads you to where you need to be to finish the next task, which in your case means Devil's Anvil Island... but you can't get there without hopping into your boat first ;)

Glad to see you're playing! Would like to meet up with you sometime.

Unfortunately, I just bought a new laptop (well that part is not unfortunate), BUT I can't seem to be able to load the game properly :( :( :( I'm wondering if Vista is the problem??

Anyone play POTCO with Windows Vista?

aengus
07-13-2008, 08:55 AM
Heh.... little hint for you, A. :dance3: (Your boat can be found in the water, not inland - look along the shoreline) ;) :rotfl2:

That arrow thing won't lead you to your boat EVER. It leads you to where you need to be to finish the next task, which in your case means Devil's Anvil Island... but you can't get there without hopping into your boat first ;)

Glad to see you're playing! Would like to meet up with you sometime.

Unfortunately, I just bought a new laptop (well that part is not unfortunate), BUT I can't seem to be able to load the game properly :( :( :( I'm wondering if Vista is the problem??

Anyone play POTCO with Windows Vista?

I am using vista and just loaded it up last night, so its not vista itself.

There does seem to be a vista bug tho. cant-find-your-boat-vista-bug

aengus
07-13-2008, 09:03 AM
I just crashed again when finally getting to my boat @_@

so... maybe I wont be playing pirates after all :rotfl:

bevgray
07-13-2008, 09:04 AM
I use Vista, O Pink One. Haven't had any trouble using it.

To find your boat, just head down to the shore and look for a dinghy. When you reach it, you should see a green circle with instructions to press shift. This is the interface that enables you to launch your boat (you start in a light sloop which has little firepower and even less armor).

The interface for POTC is pretty easy. About on a par with Wizards so you should get the feel of it very soon. As in Wizards, you get skill points for each of your disciplines (a bit more common than training points as they show up every time you level a skill). These are not unlimited so you need to give some thought to distribution as some skill aspects are more useful than others.

DudeZeke#2
07-13-2008, 09:06 AM
I've been playing with Vista for almsot a year. Sometimes it lags when I have both test and open, with a webpage open, but it runs pretty smoothly. If anyone needs transportation or quest help, feel free to pm me on there. I'm Commodore Zeke on POTC.

Zeke

KrazyPete
07-13-2008, 09:08 AM
I had some problems (video card related, not Vista). The live chat support on PiratesOnline.com was very helpful. :thumbsup2

aengus
07-13-2008, 09:09 AM
I just crashed for a 3rd time on my boat @_@

I got to actually sail it a little this time, but there is obviously a problem. I will have to try their support site later

ETA: I went to the options and changed the last couple of video options from high to medium and turned off compression. that seemed to help pretty significantly. I had a couple of voyages successfully, problem is not completely resolved, I did crash in the middle of trying to sink a navy ship. I hope I dont have to turn all the settings like... OFF @_@

GoofyWaterCoaster
07-13-2008, 11:58 AM
Heh.... little hint for you, A. :dance3: (Your boat can be found in the water, not inland - look along the shoreline) ;) :rotfl2:

That arrow thing won't lead you to your boat EVER. It leads you to where you need to be to finish the next task, which in your case means Devil's Anvil Island... but you can't get there without hopping into your boat first ;)

Glad to see you're playing! Would like to meet up with you sometime.

Unfortunately, I just bought a new laptop (well that part is not unfortunate), BUT I can't seem to be able to load the game properly :( :( :( I'm wondering if Vista is the problem??

Anyone play POTCO with Windows Vista?
Vista for me and it works fine :thumbsup2

Hey aengus, if you joined our guild, I'd offer you moderatorship ;) (is that a word :rotfl:)

Iris
07-13-2008, 12:40 PM
Pinky, Jam has Vista on her computer and it plays just fine.

Check your settings and also check your firewall if it is a load problem, it might be blocked since there are some executible files involved..just a thought.

Aengus- as Pete said, check with support. I know they have been very helpful with a lot of issues. I did have to change some of my options before my memory was upgraded. That seemed to help with some crash issues and choppiness that I used to have. However, after the memory upgrade, the game runs very smoothly for me unless I have been logged on for a long length of time. You might want to check with Matty_D as well. He had issues with crashing for a while and it had something to do with a router I seem to recall. When he had that fixed, he no longer had any crash issues.

threeboysmom
07-13-2008, 01:05 PM
I think Aengus goes down in history as the only pirate who has ever lost his/her boat in this game! I am totally cracking up! :lmao:

Thanks for the help, guys. I can cross Vista off the list of potential problems.

This laptop has 3GB of memory, wireless-n technology, and an upgraded graphics card from the one I previously had. I don't get it...., :confused:

I see Petez sent me a suggestion. Off to try it, but I'm scared. I need my stinking pirates!

aengus
07-13-2008, 01:17 PM
eh, it still crashes in the middle of a fight, I went down to the low graphic settings. This is a very up to date laptop so I am sort of surprised it wont go but oh well, it did look to be a fun game :rotfl:

threeboysmom
07-13-2008, 01:20 PM
eh, it still crashes in the middle of a fight, I went down to the low graphic settings. This is a very up to date laptop so I am sort of surprised it wont go but oh well, it did look to be a fun game :rotfl:

Aww... I've always kept all my settings set to low... all of them. I really don't think it's that important to see every single detail. I mean, you're there to fight, not admire the scenery! ;)

Are you in game now, Aengus? If you post what island you are on and what ocean server you are using (found at the top of your map), I can teleport to you. Of course, maybe you'd rather hide ;)

aengus
07-13-2008, 02:39 PM
I have been off and on ROFL

I took up Petes advice and contacted live support (i hate doing that ROFL)

they said I should update my video drivers... I did... I battled.. I crashed...

I will give Andrea props, who was the tech support person. She was very thorough and very nice.

getting a little frustrated at this point. Going to turn everything to low like you just suggested pink, and well.. haha sure you got the idea, when does elf island open again? :rotfl:

threeboysmom
07-13-2008, 02:46 PM
Aww... sorry you're having so much trouble with the game.

On the other hand, I'm not really sure I want to run into you with weaponz at your disposal. At least when we argue on the DIS, I'm safe!

aengus
07-13-2008, 03:14 PM
Aww... sorry you're having so much trouble with the game.

On the other hand, I'm not really sure I want to run into you with weaponz at your disposal. At least when we argue on the DIS, I'm safe!

i haz a gun!

and I can now battlez!

but I am shot, so thats all the piratez I can stand for the day, your safe




TODAY

HappyGoLucky
07-13-2008, 03:15 PM
Try going to a Quiet server. Go to the Map (M), at the top of the map it will say "Current Server: ?" to let you know what server you are on. There is a Gold Bar thingy just under the server name (Active Oceans). Click on it, and a whole list of oceans should be listed. Go through the list, find a quiet one, click it, and you teleport there.

I had to set my graphics to medium. I was having trouble sometimes when firing my cannon, the graphics would freeze and that was it for me I couldn't do anything but log off. Really made it difficult to sink ships lol.

I don't have Vista. I do have a Dell Inspiron E1505 laptop with a duocore processor.

aengus
07-13-2008, 03:26 PM
Try going to a Quiet server. Go to the Map (M), at the top of the map it will say "Current Server: ?" to let you know what server you are on. There is a Gold Bar thingy just under the server name (Active Oceans). Click on it, and a whole list of oceans should be listed. Go through the list, find a quiet one, click it, and you teleport there.

I had to set my graphics to medium. I was having trouble sometimes when firing my cannon, the graphics would freeze and that was it for me I couldn't do anything but log off. Really made it difficult to sink ships lol.

I don't have Vista. I do have a Dell Inspiron E1505 laptop with a duocore processor.

you wouldnt by chance have an ati firegl 5600 for a graphics card would you?

vmkfan13
07-13-2008, 03:29 PM
you wouldnt by chance have an ati firegl 5600 for a graphics card would you?

zomg i have a nvidiaa it pwn u graphic card like i would in potco!!1

Did you turn off that pixel shading thing? It caused me a bit of lag when I used to play..

aengus
07-13-2008, 03:40 PM
zomg i have a nvidiaa it pwn u graphic card like i would in potco!!1

Did you turn off that pixel shading thing? It caused me a bit of lag when I used to play..


my widescreen duo core laptop kicks some serious stuffs! my 4 gb ram will eatz you fan!

HappyGoLucky
07-13-2008, 04:24 PM
My graphics card is:

Mobile Intel 945GM Express

vmkfan13
07-13-2008, 06:02 PM
My graphics card is:

Mobile Intel 945GM Express

daaamn :rotfl:

cyre
07-13-2008, 10:00 PM
i had all those graphic card crashing things... all fixed when i went to low settings!

tinkabellspirate
07-14-2008, 07:40 AM
This straight from disney potc help center and it seems alot of research just for those problems.
http://apps.pirates.go.com/pirates/v3/#/help/graphics_drivers.html

GoofyWaterCoaster
07-14-2008, 10:20 AM
my widescreen duo core laptop kicks some serious stuffs! my 4 gb ram will eatz you fan!

DRAT! 3gb...

My Centrino Duo 1.99GHZ mightz skillz youz

aengus
07-14-2008, 11:45 AM
DRAT! 3gb...

My Centrino Duo 1.99GHZ mightz skillz youz


sorry but that wouldnt quite cutz it!

intel core duo 2.4Ghz

BobRichmond
07-14-2008, 12:37 PM
...Anyone play POTCO with Windows Vista?...
I have had no real problems with PotCO or Wizard101 with Vista Ultimate 32 bit. I do have a rather high end computer, so that may have helped.

I also have found a safe way to access both these games leaving User Access Control enabled, but without having to "allow" them with the prompt. It is not very difficult to do and if anyone likes I could write up a little tutorial on how to do it.

Matty D
07-14-2008, 02:30 PM
You might want to check with Matty_D as well. He had issues with crashing for a while and it had something to do with a router I seem to recall. When he had that fixed, he no longer had any crash issues.

Yes, my problem was with the router. It's been pretty much smooth sailing since I updated the router's firmware.

whs_singingrose
07-14-2008, 03:19 PM
Aengus you aren't the only one whose lost theire ship before.

It was a bug a while ago that if you crashed while on the boat your boat would stay on that server and that ocean.

the way I could get my boat back was by finding that server and boarding my boat.

So I suggest always making sure you know what server you are on if this bug has resurfaced.

GoofyWaterCoaster
07-14-2008, 03:28 PM
sorry but that wouldnt quite cutz it!

intel core duo 2.4Ghz

dratz :rotfl:

threeboysmom
07-14-2008, 06:02 PM
Aengus you aren't the only one whose lost theire ship before.

It was a bug a while ago that if you crashed while on the boat your boat would stay on that server and that ocean.

the way I could get my boat back was by finding that server and boarding my boat.

So I suggest always making sure you know what server you are on if this bug has resurfaced.

Oh drat!

I prefer to think of Aengus as S-T-U-P-I-D rather than it being the fault of a bug :dance3:

whs_singingrose
07-14-2008, 07:05 PM
Oh drat!

I prefer to think of Aengus as S-T-U-P-I-D rather than it being the fault of a bug :dance3:
:rotfl: You can think of him however you want too. I thought they had fixed that issue a while ago!

aengus
07-14-2008, 07:34 PM
well I sail just fine now so you all know... Now just looking for some gold cannonballs @_@

GoofyWaterCoaster
07-14-2008, 07:43 PM
well I sail just fine now so you all know... Now just looking for some gold cannonballs @_@

No 1HKO in POTCO

Ye has to earn ye skill;)

GoofyWaterCoaster
07-14-2008, 07:48 PM
Hey aengus, where are you?

aengus
07-14-2008, 07:54 PM
massachusetts, guessing your in PA? :rotfl:

GoofyWaterCoaster
07-14-2008, 07:59 PM
massachusetts, guessing your in PA? :rotfl:

:rotfl:

GoofyWaterCoaster
07-14-2008, 08:01 PM
massachusetts, guessing your in PA? :rotfl:

Just wanted to see how dorky your avatar looked :rolleyes1

aengus
07-15-2008, 08:09 PM
OK new quest help :)

Fort charles??? where is that, not getting an arrow on my compass for it

I bought a light galleon tonight. What a difference :thumbsup2

GoofyWaterCoaster
07-15-2008, 08:23 PM
OK new quest help :)

Fort charles??? where is that, not getting an arrow on my compass for it

I bought a light galleon tonight. What a difference :thumbsup2

Port Royal

Face the river, run to the right

aengus
07-15-2008, 09:16 PM
thanks goofy. One more crate and I am done with that tia quest... should have paid attention while I was checking crates huh? have no idea which one I need to search still haha.

DisneyCheshire
07-15-2008, 09:17 PM
Lol..Do you need help with any other quests? I can meet you on there and help you out.

DC

cyre
07-15-2008, 10:02 PM
aengus did u stay with the test server or are you basic on live?

aengus
07-16-2008, 06:18 AM
Lol..Do you need help with any other quests? I can meet you on there and help you out.

DC

thanks for the offer, I dont know what quests there even are yet :rotfl:


aengus did u stay with the test server or are you basic on live?

uh... I dont know. How do I check? :)

tinkabellspirate
07-16-2008, 07:14 AM
thanks goofy. One more crate and I am done with that tia quest... should have paid attention while I was checking crates huh? have no idea which one I need to search still haha.

No need to worry which ones you check just wait till they spawn again or when you log off and on u can search the same over. Also true with dig spots.

tigressjewel
07-16-2008, 09:55 AM
my widescreen duo core laptop kicks some serious stuffs! my 4 gb ram will eatz you fan!

DRAT! 3gb...

My Centrino Duo 1.99GHZ mightz skillz youz

Ok.. I cannot resist chiming in here, since y'all are sharing, I will flex my might specz too..

Intel Quad Core 9300, 6gb ram, Nvidia 9800 gt Overclocked. :woohoo:
I must give credit to my DH, for letting me pick out whatever I wanted. He knows what kind of shiny stuff I like!

As others have offered Aengus, I would be happy to help you out anytime if you want, just holler.

BobRichmond
07-16-2008, 11:04 AM
...I will flex my might specz too...
Intel Quad Core 9300, 6gb ram, Nvidia 9800 gt Overclocked...
Well if that was a laptop (like I suspect the others are) it would be a molten pile of plastic and metal by now.

You got me beat by memory (however even my memory is not fully used by Windows Vista Ultimate 32 bit) and probably video, but I have better processor and possibly hard drive.
Intel Core 2 Quad CPU Q9450 @ 2.66GHz
4GB Ram
2 x 320GB 7200RPM Hard Drives in Raid 0 config
2 x Nvidia 8800GT in SLi config

DisneyCheshire
07-16-2008, 11:12 AM
thanks for the offer, I dont know what quests there even are yet :rotfl:

Lol..I could probably show you some.

DC

BobRichmond
07-16-2008, 11:12 AM
...How do I check?...
When you start the game and get to the launcher (logon) screen there are a couple of lines of version numbers on the upper right hand corner. The second line will start with "TEST" if you are on the test server, otherwise it will just show a version number.

BobRichmond
07-16-2008, 11:20 AM
...I prefer to think of Aengus as S-T-U-P-I-D...
To stick up for LAVA BOI:cool1: - annoying yes, stupid no!;)

aengus
07-16-2008, 12:04 PM
To stick up for LAVA BOI:cool1: - annoying yes, stupid no!;)

This is all because of the jealousy over the "hero of unicorn way" thing right? sigh...

haha well I am not on the test server as I saw version numbers...


so THIS IS NO TEST PEOPLE! I have cannons and a light galleon and I think I even know how to use it! Full sail and come about might be my favorite combo just after I light up your starboard side matey pirate:

ETA: and yes that was my laptop specs.

BobRichmond
07-16-2008, 12:20 PM
...This is all because of the jealousy over the "hero of unicorn way" thing right?...
Been there, done that, got the title:wizard: - so no! Just kidding a FRIEND.:thumbsup2

Not the other either, as my lady still thinks I am her ONLY Lava Boi :hug: (actually Lava Boy Toy)!

threeboysmom
07-16-2008, 12:50 PM
I will flex my might specz too..

Who do you think you are? Matty_D? (Matty flexes mightily)

I can't believe you were suckered into this conversation! It's like the old playground "well my dad can beat up your dad".... although they try to disguise it with their high techie words and specs ;)

Enough boys (and Jewel!) :laughing:

KrazyPete
07-16-2008, 12:59 PM
Who do you think you are? Matty_D? (Matty flexes mightily)

I can't believe you were suckered into this conversation! It's like the old playground "well my dad can beat up your dad".... although they try to disguise it with their high techie words and specs ;)

Enough boys (and Jewel!) :laughing:

I think a better analogy might be, "My Camaro can outrun your Mustang." :drive:

threeboysmom
07-16-2008, 01:40 PM
I think a better analogy might be, "My Camaro can outrun your Mustang." :drive:

Oh brother.... :sad2:

"My Coach bag is prettier than your Kate Spade" http://i38.tinypic.com/2aenw9s.jpg

DisneyCheshire
07-16-2008, 02:21 PM
This is all because of the jealousy over the "hero of unicorn way" thing right? sigh...

haha well I am not on the test server as I saw version numbers...


so THIS IS NO TEST PEOPLE! I have cannons and a light galleon and I think I even know how to use it! Full sail and come about might be my favorite combo just after I light up your starboard side matey pirate:

ETA: and yes that was my laptop specs.

Oh dear....My Galleon and ramming speed could own you aengus...Haha

DC

tigressjewel
07-16-2008, 04:47 PM
Out has one smokin hot machine I can see. Mine is pretty sweet though too, and just barely under his specs. I love my new puter, and I certainly love my DH even more for indulging his geeky wife. :hug: (must have been all that buttering)

tigressjewel
07-16-2008, 04:52 PM
"My Coach bag is prettier than your Kate Spade" http://i38.tinypic.com/2aenw9s.jpg

Now I'm lost, is Kate Spade a scallywag pirate lass? :rotfl2: pirate:

Iris
07-17-2008, 06:32 AM
:badpc: Computer Geeks...........all of you

threeboysmom
07-17-2008, 07:25 AM
Now I'm lost, is Kate Spade a scallywag pirate lass? :rotfl2: pirate:

If she was, Matty would have found her by now ;)

GoofyWaterCoaster
07-17-2008, 10:32 AM
:badpc: Computer Geeks...........all of you

Thanks :headache:

cyre
07-17-2008, 05:06 PM
heh this world wouldn't be operatin' without the computer geeks of this world :)

LargoLori
09-28-2008, 03:09 PM
I just crashed for a 3rd time on my boat @_@

I got to actually sail it a little this time, but there is obviously a problem. I will have to try their support site later

ETA: I went to the options and changed the last couple of video options from high to medium and turned off compression. that seemed to help pretty significantly. I had a couple of voyages successfully, problem is not completely resolved, I did crash in the middle of trying to sink a navy ship. I hope I dont have to turn all the settings like... OFF @_@

( largolori's DD12 ) back on topic......
you may have a problem with your computer. my friend's computer crashes whenever she got o a ship, so u are not alone;) she doen't have a laptop. Maybe that will help. Hope it does.
P.S. i am Rosemary: guild Vengeful Army lvl. 22, so if u need help with anything and u see me u can come talk to me

threeboysmom
09-28-2008, 04:02 PM
( largolori's DD12 ) back on topic......
you may have a problem with your computer. my friend's computer crashes whenever she got o a ship, so u are not alone;) she doen't have a laptop. Maybe that will help. Hope it does.
P.S. i am Rosemary: guild Vengeful Army lvl. 22, so if u need help with anything and u see me u can come talk to me

Wow, LargoLori's DD12 is going on a hunt for old threads today....

This thread is from July. I seriously doubt Aengus is still trying to locate his ship on POTCO. It's now the end of September :teeth:

LargoLori
09-28-2008, 04:12 PM
omg sorry!!! i really need to get in the habit of checking that dates on threads before i post........

aengus
09-28-2008, 04:14 PM
heh I will forgive you :)